4 tips til at komme godt i gang med SEO

Search Engine Optimization (SEO), som vi kalder søgemaskineoptimering i Danmark, er en essentiel del af din hjemmeside. Du kan læse mange bøger og videoer om emnet, der til tider kan virke uoverskueligt på grund af alle reglerne. Men det er ikke så svært, som du måske går og tror. I denne artikel kan du få fire gode tips til at komme i gang med SEO.

Tag et online SEO-kursus

Online kurser har aldrig været mere populære end de er i dag. F.eks. kan du tage et spændende SEO kursus for begyndere med adgang til hele 32 videolektioner til en overkommelig pris. Forløbet svarer til et kursusforløb på to-tre dage, og det fede ved onlin kurser som dette er, at der er ubegrænset adgang til videolektionerne, som man kan se igen og igen, modsat kursusforløb, hvor man jo ikke kan spole tiden tilbage.

Det er Thomas Iversen der står bag kurset og han bliver rost til skyerne på bedømmelsessiden Trustpilot for at skabe nemme og overskuelige kurser. Se flere kurser på NemProgrammering.dk, der f.eks. kan hjælpe dig i gang med din egen virksomhed eller klæde dig godt på til din næste jobsamtale.

Undgå at gentage dine søgeord igen og igen

Før i tiden var fokus nærmest mere på at skrive en tekst med de rette ord igen og igen i stedet for at skrive en interessant artikel. Heldigvis er Google blevet klogere, og bruger i dag Latent Semantic Indexing (LSI).

Det betyder at verdens største søgemaskine kigger på helheden af din artikel, og analyserer de synonymer og relaterede ord til nøgleordene, som du har brugt i din tekst. På den måde hjælper du også Google med at forstå, hvad du prøver på at sælge i din artikel.

I bund og grund er der tale om en kædereaktion, hvor Google har nemmere ved at vise din SEO-tekst for brugere, der rent faktisk søger efter dit produkt og det får dem til at klikke på artiklen, hvilket forbedrer din placering.

Husk teksten på dine billeder

De færreste tænker over det, men det er utroligt vigtigt at du redigerer teksten på billederne, som du lægger op på din side. Søgemaskiner som Google læser billedinformationerne, og derfor er det en god ide at omdøbe filen til et relevant navn som fx et nøgleord. På denne måde øger du også sandsynlighed for at dine billeder bliver vist i billedsøgningen på Google.

Hold øje med din hjemmeside

Når vi arbejder på vores hjemmeside kigger vi ofte kun en vej og det er fremad. Men nogle gange er det også nødvendigt at kigge bagud. I stedet for kun at fokusere på indhold, som du ønsker at tilføje til din hjemmeside, skal du også huske at opdatere det indhold, der allerede er på din hjemmeside.

Det er vigtigt, at du en gang imellem tjekker links på din hjemmeside og fjerner døde links, der sender brugeren videre til en ikke eksisterende side. Dette kan både være et internt link på din egen side samt et eksternt link til leverandører, nyhedsartikler osv. Google opfanger de døde links på din hjemmeside og ser naturligvis negativt på det, og derfor er det vigtigt, at du fjerner dem eller opdaterer dem til at linke til et andet sted.

Spread the word. Share this post!